14 березня 2020 року організовано і конструктивно пройшла щорічна Конференція адвокатів Одеської області

Участь у щорічній Конференції взяли 77 делегатів від 125 обраних (один від 30) на районних зборах адвокатів, що забезпечило кворум.

Голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронз, згідно з порядком денним Конференції, звітував про проведену впродовж 2019 року роботу, яка була насиченою і ефективною.

Зокрема, багато уваги приділялося організації та проведенню заходів із підвищення кваліфікації адвокатів.

Усі навчально-практичні заходи, серед яких чимало було заходів, які не передбачали видачі сертифікатів чи нарахування балів, проходили під гаслом: «Не за сертифікатом, а за знаннями!».

У новому році таку роботу буде продовжено, оскільки навчання адвокатів – невід’ємна складова їх діяльності.

У планах на 2020 рік також проведення кущових семінарів у районах області, зокрема, у Подольську та в Ізмаїлі, участь адвокатів області в міжнародних та вітчизняних заходах.

З 17 травня розпочинаються заняття із підготовки до здачі адвокатських екзаменів. Йосип Бронз закликав колег активно відвідувати організовані навчальні заходи, які сприятимуть фаховому росту адвокатів.

За підзвітний час активно працювали всі 14 Комітетів Ради. Інформація про їх діяльність – у відкритому доступі на сайті Ради. Кожен адвокат за бажанням має право подати заяву про участь у роботі одного чи кількох Комітетів.

Впродовж року, який минув, адвокати Одеської області брали активну участь у видавничій діяльності, в зустрічах, тренінгах, були ініціаторами низки цікавих заходів.

Чотири рази на рік продовжує виходити «Вісник», а також його спецвипуски, до укладання яких активно долучалися як досвідчені, так і молоді колеги.

Окремими виданнями вийшли нариси про визначних правознавців – Анатолія Коні та Семена Арію. Адвокати області беруть активну участь в укладанні великої колективної монографії з історії адвокатури.

Чотири рази на рік і в 2020-ому плануємо видавати «Вісник», спецвипуски журнала, відтак, промовець закликав колег пропонувати нові теми, нові рубрики, писати цікаві статті до часопису, коментарі, спогади, розповідати про колег, про випадки з адвокатської практики тощо.

Вкрай важливе питання – вчасна сплата внесків. Окремі колеги роблять це лише після нагадувань, а дехто взагалі свідомо порушує законодавство, тож до відповідальності їх закличе дисциплінарна палата КДКА Одеської області, куди передано відповідні документи.

Вкрай ганебним для адвокатури Одещини став випадок зриву засідання комісії КДКА, що призвело до виклику поліції та відкриття кримінального провадження, хоча все можна і треба було вирішити у правовому цивілізованому порядку.

«Діяльність» таких «активістів» осуджена колегами.

Допомога колегам-ветеранам і тим, хто зіткнувся з непростими життєвими обставинами, – питання, які традиційно перебувають у колі діяльності Ради, оскільки співтовариство адвокатів завжди вирізнялося солідарністю і колективізмом, бажанням підтримати кожного у тяжку для нього  хвилину життя.

Керівник відзначив роботу працівників канцелярії та бухгалтерії Ради, які добросовісно та якісно виконували поставлені перед ними завдання.

На Жуковського,14 діє консультативний пункт, куди кожен адвокат може прийти і поділитися професійними ідеями чи проблемами, отримати пораду і підтримку.

Учасники щорічної Конференції прослухали та обговорили звіт Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Одеської області, з яким виступила голова КДКА Наталя Рудницька.

Звіт найближчим часом буде розміщено на офіційному сайті КДКА адвокатури Одеської області (https://kdka.odessa.gov.ua/).

Про фінансово-господарську діяльність перед делегатами щорічної Конференції звітувала головний бухгалтер РАОО.

Висновки Ревізійної комісії адвокатури Одеської області стосовно перевірок фінансово-господарської діяльності Ради та КДКА: за підзвітний час порушень у веденні кошторису (надходження і витрати), а також при ревізіях касових операцій не виявлено; зібрані кошти витрачалися компетентно, ощадливо, чітко за призначенням.

Перед учасниками заходу також мали слово представниця адвокатів Одеської області у складі Ради адвокатів України Ольга Головченко та представниця адвокатів Одеської області у складі Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури України Тетяна Подольна.

Про доброчинну діяльність Ради впродовж 2019 року та про плани на поточний рік доповіла Катерина Кармазіна.

Проведену роботу, про яку йшлося у звітах, делегати Конференції відкритим голосуванням визнали «позитивною», затвердили кошториси та штатні розписи на 2020 рік, які завчасно були обнародувані на сайті Ради.

Делегати Конференції також дали згоду на те, щоб голови РАОО  та КДКА Одеської області вносили зміни до штатного розпису та до кошторису (у його межах) для забезпечення повноцінної роботи структур.

Делегати щорічної Конференції адвокатів Одеської області одноголосно обрали двох членів кваліфікаційної та двох членів дисциплінарної палати КДКА Одеської області, термін перебування яких сплив. Ними стали, відповідно, Володимир Дришлюк та Євгенія Додіна, а також Володимир Маслов і Анна Бойко.